Energie besparen, waar let je op?

Wanneer je energie wilt besparen kun je beter niet teveel elektriciteit gebruiken. Elektriciteit is namelijk erg duur en het bespaart ook nog eens veel geld. Er zijn echter ook andere manieren waarop je energie kunt besparen. In deze blog lees je tips over het verminderen van je elektriciteitsverbruik.

Energie besparen, waar let je op?

Nederland staat bekend om zijn hoge energieprijzen. Gelukkig is het mogelijk om geld te besparen op je energierekening door slim te zijn met je energieverbruik. Hieronder volgen een aantal tips:

1. Zorg ervoor dat je huis goed geïsoleerd is. Een goede isolatie zorgt ervoor dat er minder warmte verloren gaat en daardoor ook minder energie verbruikt wordt om het huis warm te houden.

2. Gebruik spullen die minder energie verbruiken, zoals led-lampen of een wasdroger in plaats van de wasmand buiten te hangen.

3. Probeer zo veel mogelijk daglicht binnen te laten, door bijvoorbeeld gordijnen open te laten during the day. Zo hoef je ‘s avonds minder lampjes aan te doen.

4. Stel de thermostaat iets lager in dan je normaal zou doen, bijvoorbeeld 20 graden in plaats van 22 graden in de winter of 25 graden in plaats van 27 graden. Elke graad extra bespaart je al snel 10% op je energierekening!

5. Koop apparaten met het keurmerk ‘A++’ of hoger, dit geeft aan hoeveel energie ze verbruiken. Hoe hoger het getal, hoe minder energie het apparaat verbruikt.

6. Doe je was op een tijdstip waarop er minder elektriciteit wordt verbruikt door andere mensen, bijvoorbeeld ‘s avonds of in de nacht. Op die manier benut je beter het vermogen van het elektriciteitsnet en hoef je minder te betalen per kwh.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *