Energie besparen in huis

Er zijn verschillende manieren waarop je energie in huis kunt besparen. Een paar simpele aanpassingen kunnen al snel leiden tot een significante besparing op je energiekosten. Bovendien is het besparen van energie goed voor het milieu.

1. Zorg ervoor dat je huis goed geïsoleerd is. Een slecht geïsoleerde woning kan veel meer energie verbruiken dan een goed geïsoleerde woning. Investeer dus in goede isolatie en laat je huis periodiek na-isoleren.

2. Gebruik zoveel mogelijk led-lampen in plaats van traditionele gloeilampen of spaarlampen. Led-lampen gaan veel langer mee en verbruiken minder energie dan andere soorten lampen.

3. Stel de thermostaat een graad lager in tijdens de wintermaanden en een graad hoger tijdens de zomermaanden.

Hoe kun je energie besparen in huis?

1. Zorg ervoor dat je huis goed geïsoleerd is. Dat betekent dubbel glas in de ramen, isolatie in de muren, vloer en dak. Een goede isolatie bespaart energie en is ook nog eens beter voor het milieu.

2. Gebruik zonnepanelen of een andere manier om duurzame energie op te wekken. Op die manier draag je bij aan een betere wereld én bespaar je op de energierekening.

3. Stap over op ledverlichting. Ledlampen gaan veel langer mee dan gewone gloeilampen en verbruiken ook minder stroom.

4. Wees voorzichtig met elektrische apparaten. Zet ze uit wanneer je ze niet gebruikt en kies apparaten die zo weinig mogelijk stroom verbruiken.

5. Verwarm je huis op een slimme manier, bijvoorbeeld door gebruik te maken van thermostaatregeling of een warmtepomp.

Energiesparen tips

-Kies voor LED-verlichting in plaats van normale gloeilampen. LED-lampen gebruiken tot wel 80% minder energie dan gloeilampen en gaan ongeveer 25 keer zo lang mee.

-Trek ’s winters de gordijnen dicht om warmte binnenshuis te houden. Op een koude dag kan dat wel 10% op de verwarming besparen.

-Doe de verwarming een graadje lager. Een klein beetje kan al flink schelen in de energierekening. Bovendien is het niet gezond om constant in een te warme ruimte te zitten.

-Zet je thermostaat ’s nachts of wanneer je er niet bent wat lager, zodat je verwarming automatisch uitgaat als het toch warmer wordt in huis. Je kunt hierdoor tot 30% besparen op je jaarlijkse gasrekening.

-Haal regelmatig je stofzuiger door de voegen van je muren, plinten en vloeren, want daar gaat veel warmte verloren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *